Our Students

Ния Градева, студент в BPP University Law School сподели впечатленията си от университета, британското образование и подхода на BPP в интервю за MDV Professional Education:

niya-gradeva

Как научихте за BPP University?

По време на обучението ми  в Queen Mary – University of London бе организиран  курс Practise for practice по инициатива на  BPP University. Първите две части се проведоха в кампуса на Queen Mary, а третата част – в кампуса на BPP University.

Защо предпочетохте този университет за продължение на образованието си?

Избрах да продължа образованието си в BPP University, защото е сред най-престижните университети, даващи отлична професионална подготовка. През 2013г. университетът бе обявен за Best Higher Education Provider във Великобритания и си подели първото място за най-добър правен факултет с този на Кеймбридж.

Какво ви допада най-много в обучението и програмата?

Университетът е известен с новаторския си подход и високите стандарти в преподаването и обучението. Учебните програмите са гъвкави, като всеки студент може сам да определи графика на занятията си. Благодарение на традиционното сътрудничество с бизнеса и правните фирми и учебните програми, изградени по стандарта на бъдещите работодатели, студентите имат възможност да започнат стаж и по този начин да натрупат професионален опит.

Семинарите се провеждат под формата на интерактивен уъркшоп, в който всеки студент взема участие. Работи се и в отбори, провеждат се състезания между отделните отбори.

Кой е любимият Ви преподавател/предмет и защо?

Екипът от преподаватели в BPP – University е на много високо ниво. Любимата ми преподавателка е Джил Дейви / Gill Davy/. Тя е прекрасен учител, с богат опит, винаги, когато преподава, дава примери от своята практика.

Какво Ви харесва или не Ви харесва в образователната система на Великобритания?

Образованието на Острова е известно със своята висока академичност и адаптивност към съвременните изисквания. Особено ми допада добрата възможност за кариерна ориентация и структурирания подход – тук например бъдещите студенти могат да научат повече за университетите и специалностите в традиционните Дни на отворените врати. Образователната система във Великобритания  позволява ученици и студенти да участват в симулирани съдебени процеси, да водят преговори и т.н. Така те придобиват по-пълна представа за определено професия, преди да направят своя кариерен избор.

Какво е настроението ви след Brexit? Бихте ли препоръчали на Ваши приятели / познати да дойдат да учат във Великобритания?

Британската система за висше образование заема челно място по броя на университетите, включени в световните топ класации. Тук се намират едни от най-престижните университети в света и Brexit няма да бъде пречка за бъдещите студенти. Определено бих препоръчала на моите приятели да изберат да продължат образованието си във Великобритания. Въпреки Brexit, британското правителство обяви, че ще гарантира правата на европейските граждани във Великобритания и университетите ще продължат да приемат студенти от други страни.

Имате ли планове да се върнете в България и защо?

За момента нямам планове да се върна в България, не и в близкото бъдеще. В Лондон се намират едни от най-големите правни фирми, които имат офиси по цял свят. Бих искала да се реализирам тук, да натрупам опит.  Освен това, тук създадох невероятни приятелства.

Моля, избройте 3-те неща, които са най-ценни според Вас от опита ви с ВРР университет и обучителната програма?

Най-ценните за мен неща са:

  • Преподаватели с богат практически опит
  • Иновативна виртуална образователна платформа
  • Множество връзки на университета с правни фирми

За повече информация за програмите на BPP University и възможностите за кандидатстване от България, свържете се с нас:

T: +359 887 492 126

E: hristinahristova@mdvtraining.bg